Ασφάλεια Σκάφους

Η ασφάλιση των σκαφών κάθε τύπου  είναι υποχρεωτική από τον Νόμο και το ασφάλιστρο καθορίζεται κυρίως από την ιπποδύναμη της μηχανής ενώ σε κάποιες εταιρείες ενδέχεται να παίξει ρόλο και η ηλικία του χειριστή.

Αν το σκάφος διαθέτει μηχανή που έχει μεγαλύτερη ιπποδύναμης από  15HP τότε ο χειριστής είναι υποχρεωμένος να διαθέτει  ?δεια χειριστή .Την άδεια χειριστή μπορείς να την αποκτήσεις μετά από ειδικές εξετάσεις.


Τα προγράμματα ασφάλισης σκαφών απευθύνονται σε ιδιοκτήτες κάθε τύπου σκαφών και άλλων πλωτών μέσων, μηχανοκίνητων ή όχι, ιδιωτικής ή επαγγελματικής χρήσης, όπως: φουσκωτών, ταχύπλοων, ιδιωτικών ιστιοπλοϊκών, jet ski, σκαφών που χρησιμοποιούνται για έλξη σκιέρ, αλεξίπτωτου, κτλ.

Πέραν της υποχρεωτικής από το Νόμο κάλυψης Αστικής Ευθύνης, προσφέρονται οι εξής Επεκτάσεις / Προαιρετικές Καλύψεις:

  • Για την κατηγορία Ιδιωτικών Ταχύπλοων – Μηχανοκίνητων Σκαφών Αναψυχής,  η επέκταση της κάλυψης Αστικής Ευθύνης
    • από Έλξη Σκι – Αλεξίπτωτου – Μπανάνας, κ.α.
    • στα Τουρκικά Παράλια
  • Για την κατηγορία Επαγγελματικών Ταχύπλοων – Μηχανοκίνητων Σκαφών Αναψυχής (πλην Περιηγητικών) η επέκταση της κάλυψης Αστικής Ευθύνης από Έλξη Σκι – Αλεξίπτωτου – Μπανάνας, κ.α.

Τέλος, προσφέρεται προαιρετικά η κάλυψη Νομικής Προστασίας για όλες τις κατηγορίες Ιδιωτικών Σκαφών Αναψυχής.

Τα ασφάλιστρα διαμορφώνονται ανάλογα με τη χρήση και την ιπποδύναμη του σκάφους.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΜΕΣ

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

1 – 30 ίππους από  24€

31 – 50 ίππους από 39€

51 – 100 ίππους από 46€

101 – 150 ίππους από 63€

151 – 200 ίππους από 70€

201 – 250 ίππους από 80€

251 – 300 ίππους από 89€

 

ΙΣΤΙΟΦΟΡΑ 

 

Μέχρι 3 μέτρα
35,00 €
 
Μέχρι 4 μέτρα
42,00 €
 
Μέχρι 5 μέτρα
50,00 €
 
Μέχρι 6 μέτρα
65,00 €
 
Μέχρι 7 μέτρα
65,00 €
 
Μέχρι 8 μέτρα
72,00 €
 
Μέχρι 9 μέτρα
72,00 €
 
Μέχρι 10 μέτρα
72,00 €
 
Μέχρι 11 μέτρα
85,00 €
 
Μέχρι 12 μέτρα
85,00 €
 
Μέχρι 13 μέτρα
85,00 €
 
Μέχρι 14 μέτρα
85,00 €
 
Μέχρι 15 μέτρα
100,00 €
 

    

     Για JET SKI 80 ίππων από 186€ το έτος .

Οι τιμές αναφέρονται σε ασφάλιστρα με ετήσια διάρκεια. Επίσης μπορούν να δοθούν τιμές από τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ,ΕΥΡΩΠΗ,ΥΔΡΟΓΕΙΟ,ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ,INTERLIFE,ΔΥΝΑΜΗ

Για περισσότερες πηλοφορίες επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την φόρμα.

Σχετικά με την ασφάλιση σκαφών

 

Σύμφωνα με τον νόμο 4256 ΦΕΚ 92/14-4-2014, ο οποίος ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, και αφορούσε στα τουριστικά πλοία:

α. Η μετακίνηση και κυκλοφορία των πλοίων αναψυχής, των επιβατηγών πλοίων και των μικρών σκαφών του Πρώτου Μέρους του παρόντος νόμου καθώς και των μικρών σκαφών ή άλλων θαλάσσιων μέσων αναψυχής τα οποία θεωρούνται ταχύπλοα σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς λιμένα, επιτρέπεται μόνον αν αυτά είναι ασφαλισμένα.

 

Ειδικότερα:

αα. Πλοία με ολική χωρητικότητα ίση ή μεγαλύτερη των 300 gt υποχρεούνται να διαθέτουν ασφάλιση σε ισχύ σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 6/2012 (Α’ 7).

ββ. Πλοία με ολική χωρητικότητα μικρότερη των 300 gt υποχρεούνται να είναι ασφαλισμένα για:

Αστική ευθύνη για σωματικές βλάβες ή θάνατο επιβαινόντων και τρίτων από πρόσκρουση, σύγκρουση, ναυάγιο ή οποιαδήποτε άλλη αιτία. Το ασφαλιστικό ποσό καθορίζεται σε πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ ανά επιβάτη και δεν μπορεί να είναι κατώτερο από πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ ανά συμβάν.

Αστική ευθύνη για υλικές ζημίες επιβαινόντων και τρίτων από πρόσκρουση, σύγκρουση, ναυάγιο ή οποιαδήποτε άλλη αιτία. Το ασφαλιστικό ποσό καθορίζεται σε εκατό πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ.

Πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης. Τo ασφαλιστικό ποσό καθορίζεται σε εκατό πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ.”Για την έκδοση ασφαλιστηρίου απαραίτητα θα πρέπει να προσκομίζεται μαζί με την πρόταση ασφάλισης και η ?δεια Εκτέλεσης Πλοών.

 

Ασφαλιστικές καλύψεις

 

α. τις υποχρεωτικές από το Νόμο καλύψεις αστικής ευθύνης

Η ασφάλιση της αστικής ευθύνης σκάφους καλύπτει τον κάτοχο από οικονομικές απώλειες που θα υποστεί εάν κληθεί να αποζημιώσει τρίτους για τραυματισμός ή θάνατο τρίτου, για υλικές ζημιές άλλων σκαφών ή λιμένων καθώς και κάλυψη για πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης.

 

β. την ασφάλιση κατά ζημιών του ίδιου του σκάφους (μικτή)

Η μικτή ασφάλιση σκάφους καλύπτει τον κάτοχο για ζημιές του ίδιου του σκάφους από πυρκαγιά, κλοπή, ζημιές από σύγκρουση ή πρόσκρουση και κινδύνους θαλάσσης.

 

Σημαντική σημέιωση

 

Η ασφάλεια που έχετε συνάψει για το σκάφος σας καλύπτει και άλλον οδηγό με νόμιμη άδεια – καλό όμως είναι να δηλώνετε από την αρχή αν θα οδηγεί το σκάφος σας και κάποιος άλλος οδηγός καθώς στην περίπτωση που έχει την άδεια χειριστή για διάστημα λιγότερο από ένα χρόνο, ενδέχεται να υπάρξει επασφάλιστρο.